вівторок, 1 листопада 2016 р.

Поради батькам молодших школярів.



1. Ніколи не відправляйте дитину одночасно в перший клас і якийсь гурток чи секцію
Саме початок «дорослої» шкільного життя вважається для нього важким стресом. І якщо він не буде мати можливість піти погуляти, відпочити, а після — зробити уроки без поспіху, у неї можуть виникнути серйозні проблеми зі здоров'ям.
Тому, якщо заняття спортом і музикою здаються тобі необхідною частиною розвитку твоєї дитини, почни водити його туди ще за рік до початку навчання.
2. Пам'ятай, що син чи донька можуть концентрувати свою увагу на чомусь не більше 15 хвилин
Тому, коли ти будеш робити з ним уроки, після 15 хвилин занять — перервіться і обов'язково відпочиньте, наприклад, зробіть фізичну зарядку. Можна просто пострибати на місці 10 разів, потанцювати під веселу музику кілька хвилин.
До речі, починати робити домашні завдання краще з письма. Добре також чергувати усні завдання з письмовими. Загальна тривалість таких занять не повинна перевищувати години.
3. Телевізор, комп'ютер і будь-які заняття, які вимагають великої зорової навантаження, варто проводити не більше години в день
У цьому впевнені багато лікарі-офтальмологи у всіх країнах світу.
Не забувай також частіше хвалити свого малюка. Протягом першого року навчання дитина як ніколи потребує підтримки батьків. Адже зараз він формує свої особисті відносини з вчителями і однокласниками. Крім того, він також уперше розуміє, що з ним хтось хоче дружити, а хтось- не хоче... Так у дитини складається власний погляд на себе. І якщо ти хочеш, щоб з нього виріс впевнений у собі і спокійна людина, - обов'язково хваліть його. Підтримуй, не свари за двійки і плями в зошити.
4. Не треба різко будити дитину
Адже він може почати відчувати почуття неприязні до мами, яка вічно тормошить, мучить його, стягує ковдру. Найкраще навчити школяра користуватися будильником.
Якщо малюк все ще встає з працею, не треба дражнити його «лежебокою» або лаяти... Створюй атмосферу добра і теплоти, включи голосніше радіо або улюблену музику дитини, посміхнися йому, поцілунок крихту.
Пам'ятай про те, що якщо дитину кваплять, то він буде робити все ще повільніше. Це його природна реакція організму, його зброя в боротьбі з не влаштовує його розпорядком.
5. Не задавай питання, на які діти дають звичні відповіді
Мова йде про фразах типу: «Як справи в школі, які оцінки отримав? – Все нормально...» Згадай себе, як іноді дратував ці питання, особливо коли твої оцінки не відповідали всім очікуванням з боку батьків. Поспостерігай за дитиною, зверни увагу, які емоції «написані» у дитини на обличчі. Дай дитині відпочити, запитай, що ти можеш йому допомогти, поговори про щось хороше, посплетничай по душах. Це допоможе зблизити сім'ю.
6. Молодших школярів краще всього укладати спати самим батькам
Важливо перед сном довірливо поговорити з ним, заспокоїти страхи, уважно вислухати, показати, що ти його розумієш і підтримуєш.
І тоді твій школяр прокинеться на наступний день в бойовому настрої!
http://www.vospitaj.com/blog/

Немає коментарів:

Дописати коментар